2018. március 10., szombat

tavaszi nagytakarítás




Képtalálat a következőre: „TAVASZI NAGYTAKARÍTÁS”
Újabb rémálom...

Csodálatos érzés, ahogy egy madárcsicsergős reggelen beragyogja a lakást a nap első sugara... Azonban egyből meglátszanak a porszemek, a pókháló a sarokban, a hangyacsalád a hűtő alatt. Nagy a baj, tenni kell valamit.

Már a gondolattól is lúdbőrözünk, hogyan fogjuk hozzá?

Kezdjük azzal, hogy csinálunk egy helyes kis beosztást, időbenit, személyit (párunk is kiveheti a részét a dologból, és a gyerekek is ki tudják porolni a szőnyeget 😉).

Mivel a por lefelé száll, érdemes felülről lefelé haladni, a padló legyen az utolsó, amivel foglalkozunk. Mindig a "fentről le, belülről ki" elvet kövessük.
Folyamatos legyen a szellőztetés, így a por kiszáll, friss levegő beszáll.

Mosd le az ajtókat, ajtófélfákat, majd jöhet az ablakpucolás.

A kimosott nedves függönyöket akasszátok fel, lógatva szebben száradnak (ide kell párunk segítsége is)

Mozdítsátok el a nagyobb bútorokat, egyébként nem akarnád tudni mi lapul mögötte, de elárulom, hihetetlen nagy piszok, elveszett játékok tömkelege.

A fürdőszoba a legmacerásabb terület, itt fejezd be a takarítást. Itt is a "felülről lefelé" elv alapján dolgozzunk: lámpák, csempe és tükör, mosdó, kád, wc, és legvégül a padló.

A növények se maradjanak ki, zuhanyoztassátok le őket.

Ha úgy érzed minden kész, akkor még egyszer seperj fel vagy porszívózz ki, moss fel és szellőztess ki, így lesz teljes a siker :)

Képtalálat a következőre: „tavaszi nagytakarítás”Érdemes a nagytakarítást egybekötni egy kis lomtalanítással, a nem használt ruhákat add egy szeretetszolgálatnak.

A takarításhoz keress valami jó kis zenét, ilyenkor semmi sem ciki.

Mire lesz szükséged:


Érdemes már most nekikezdeni, hogy a húsvétot már makulátlan tisztaságban várhassuk.

Jó munkát kívánok! 😊

Vannak, akiket az új takarítószerek motiválnak